tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Blog

Mai multe categorii de IT-isti beneficiaza de scutire la impozitul pe venit

2018-02-01

Mai multe categorii de angajati din industria IT vor beneficia de scutirea de impozit pe venit incepand cu luna februarie. Scutirea se va acorda in baza unui act normativ ce a fost publicat de curand in Monitorul Oficial. Contabilii nostri va ofera informatii suplimentare despre aceste schimbari.

Legea preventiei: amenzile de care ar putea fi scutite firmele

2018-01-31

Legea preventiei a fost adoptata de Guvern la sfarsitul lunii ianuarie, fara a fi publicata. Ea se aplica incepand cu 17 ianuarie urmand ca lista efectiva cu amenzi sa fie publicata ulterior. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii complete despre modul in care firmele din Romania pot beneficia de scutire la prima abatere.

Recompense pentru firmele care angajeaza persoanele dupa perioada de internship

2017-12-21

Senatul a adoptat un proiect de act normativ conform caruia firmele care angajeaza persoanele care au efectuat un internship vor primi o suma fixa de la stat. Contabilii nostri din Bucuresti va ofera detaliile despre conditiile in care companiile pot beneficia de acest bonus de la stat.

Depunerea situatiilor financiare pentru anul 2017

2017-12-20

Potrivit unui proiect de act normativ, companiile din Romania vor fi nevoite sa depuna situatiile financiare pentru anul 2017 pana la sfarsitul lunii mai 2018. Proiectul a fost publicat de curand de catre Ministerul Finantelor Publice si se afla in dezbatare publica. Echipa noastra de contabili din Bucuresti va poate oferi mai multe informatii cu privire la modificarile aduse termenelor de depunere pentru situatiile financiare.

Obligativitatea de a angaja persoane cu handicap in Romania

2017-11-23

Legea nr. 448/2006 reglementeaza protectia si promovarea persoanelor cu handicap in Romania si obliga companiile si institutiile publice cu cel putin 50 de angajati sa faciliteze angajarea acestor persoane, respectand o anumita proportie. O ordonanta de urgenta modifica o parte din reglementarile acestei legi, oferindu-le angajatorilor o alternativa la angajare. Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa respectati normele pentru angajarea persoanelor cu handicap, in cazul in care societatea dumneavoastra se incadreaza intre cele care sunt supuse acestei obligativitati.

Majorarea plafonului TVA pentru intreprinderi mici

2017-11-10

Conform unei Directive Europene, Romania poate introduce un plafon special pentru scutirea de TVA pentru intreprinderi mici, in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2018 si 31 decembrie 2020. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii suplimentare cu privire la aceasta scutire si va pot ajuta sa beneficiati de ea, in cazul in care compania dumneavoastra se incadreaza in aceasta categorie.

Conditiile pentru telemunca angajatilor

2017-10-26

Senatul a aprobat proiectul de lege privind posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa - teleworking - cu 93 de voturi „pentru”, 15 abtineri si un vot „impotriva”. Portivit legii, acest tip de lucru este considerat munca la distanta si va putea fi practicat in mod voluntar, regulat, folosind tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Pentru a intra in vigoare, proiectul privind telemunca trebuie sa fie adoptat de Camera Deputatilor. Contabilii nostri din Bucuresti va pot da detalii complete despre reglementarea acestui tip de munca, obligatiile pentru angajator dar si pentru angajatul care alege sa lucreze in acest mod.

Firmele, nevoite sa aiba doua conturi pentru operatiunile split TVA

2017-10-25

Firmele vor fi nevoite sa aiba doua noi conturi pentru operatiunile de incasare si plata a TVA. Acestea vor fi necesare in urma introducerii sistemului de plata impartit (split TVA). Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa operati toate modificarile necesare pentru acest nou sistem de plata. 

Declararea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor

2017-09-24
Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile pe care le detin sunt obligati sa declare si sa inregistreze contractul de inchiriere. Inregistrarea contractului existent se face la organul fiscal, in termen de 30 de zile de la incheierea contractului. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi detalii suplimentare in functie de tipul de contract de inchiriere si de valoarea declarata a acestuia.
 

Schimbari privind plata CAS si CASS incepand cu 2018

2017-09-07

Ministerul de Finante a facut o serie de precizari importante cu privire la programul de guvernare 2017-2020 si la modul in care se va schimba obligativitatea retinerii si platii contributiilor sociale. Astfel, plata contributiilor de asigurari sociale (CAS si CASS) va trece in sarcina angajatului, insa angajatorul va ramane in continuare responsabil pentru stabilirea si retinerea lor. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi asistenta necesara pentru a realiza aceste calcule pentru contributii si plata lor.

Regulile privind insolventa persoanelor fizice

2017-08-21

Legea falimentului personal, adoptata in 2015, a intrat in vigoare la data de 1 august 2017. Prevederile sunt incluse in Hotararea Guvernului nr. 419 pentru adoptarea metodologiei de aplicare a Legii nr. 151/2015 pentru insolventa persoanelor fizice, ce a fost publicata in Monitorul Oficial. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate ajuta in cazul in care va gasiti in aceasta situatie.

Noi reguli pentru ucenicia la locul de munca

2017-08-17

In urma cu o saptamana, presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul care modifica legea existenta pentru ucenicia la locul de munca si legea pentru efectuarea stagiului in cazul absolventilor din ciclul superior de invatamant. Prezentele schimbari le ofera angajatorilor beneficii mai mari decat pana acum, in cazul in care incheie un contract de ucenicie sau stagiatura. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi informatii suplimentare si consiliere adecvata in cazul in care aveti obligatii fata de ucenici sau stagiari.

Proiect: O noua modalitate de corectare a erorilor din situatiile financiare

2017-07-18
Ministerul Finantelor Publice a elaborat un ordin pentru modificarea procedurii de corectare a erorilor existente in situatiile fiananciare anuale si in cadrul raportarilor contabile anuale. Noile reglementari se aplica in cazul operatorilor economici si a persoanelor juridice fara scop patrimonial. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi detalii suplimentare precum si consiliere in cazul in care compania dumneavoastra necesita astfel de corecturi.

Conditii pentru scutirea de la plata penalitatilor pentru datorii cu termen la 30 iunie 2017

2017-07-11
Firmele si persoanele fizice care au acumulat datorii catre stat, cu termenul de plata inainte de 30 iunie 2017, vor putea fi scutite de plata penalitatilor pentru respectivele datorii, in cazul in care vor achita aceste sume pana la 30 septembrie a anului in curs. Aceasta scutire de la plata penalitatilor va fi posibila in cazul in care sunt indeplinite o serie de conditii. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate ajuta sa pregatiti declaratiile necesare si sa depuneti documentele in termenul stabilit de lege.
 

Cum se distribuie dividendele

2017-05-10

Companiile care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei au dreptul de a obtine o parte din profitul realizat in urma activitatilor specifice. Aceste beneficii, dividendele, pot fi de mai multe tipuri si pot fi achitate in functie de preferintele companiei. Contabilii nostri din Bucuresti va ofera mai multe informatii despre posibilele riscuri fiscale ce pot fi asociate cu distributia dividendelor.

Contributiile obligatorii pentru angajatorii straini in Romania

2017-04-28

Angajatorii straini care obtin venituri salariale din activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei au o serie de obligatii fiscale, conform Ordinului ANAF nr. 3706/2016. Angajatorul poate depune declaratiile necesare si plati contributiile sociale obligatorii fie in persoana fie prin intermediul unui imputernicit. Contabilii nostri din Bucuresti va prezinta cele mai importante obligatii ce le revin angajatorilor straini

Cum se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA

2017-04-03

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a adus la cunostinta contribuabililor o serie de clarificari privind modul in care poate fi anulat codul TVA. Procedura este reglementata prin lege si este nevoie ca ea sa aiba loc in urma unei discutii intre un reprezentant al organului fiscal si contribuabil. Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa gestionati anularea inregistrarii in scopuri de TVA si va pot raspunde la orice intrebari suplimentare cu privire la aceasta procedura in situatii particulare.

Cine are obligatia de a face plati anticipate la ANAF?

2017-03-26

Contribuabilii care au venituri din anumite tipuri de activitati sunt obligati sa efectueze plati anticipate catre ANAF. Acestea au titlul de impozit, sunt contributii de asigurari sociale si contributii de asigurari sociale de sanatate. Echipa noastra de contabili din Bucuresti va poate oferi servicii de consultanta, potrivita tipului de activitate pe care o desfasurati in calitate de persoana fizica ce este obligata sa efectueze aceste plati.

Abonamente medicale deductibile pentru angajatii romani

2017-03-01

O noua modificare a Codului Fiscal, adoptata prin OUG in ianuarie 2017, permite deducerea cheltuielilor cu abonamentele medicale realizate de catre angajati la clinici particulare, in limita a 400 de euro pe an. Prezenta masura se aplica incepand cu luna februarie si este benefica atat pentru angajati cat si pentru angajatori. Contabilii nostri din Bucuresti va ofera mai multe informatii despre aceste schimbari.

Cine trebuie sa achite impozitul specific in 2017

2017-02-16

Legea privind impozitul specific a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2017 si se aplica anumitor operatori din turism si alimentatie publica. Legea le vizeaza pe toate acele persoane juridice care la data de 31 decembrie 2016 erau inscrise ca avand drept activitate principala sau secundara una din activitatile din codurile CAEN pentru care se aplica impozitul specific. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate ajuta cu informatii detaliate in cazul in care desfasurati activitati in turism sau domeniul alimentar.

Inspectia anticipata pentru rambursarea TVA

2016-12-03

Un proiect de act normativ propus de Ministerul Finantelor Publice prevede ca inspectia la care sunt supusi contribuabilii care cer rambursarea TVA sa fie efectuata numai pe perioada pentru care se cere restituirea taxei. Aceasta schimbare va eficientiza procesul de solutionare a cererilor de rambursare, firmele putand sa beneficieze de solutii mai rapide in acest sens. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi asistenta completa pentru efectuarea cererilor de rambursare a taxei pe valoare adaugata.

O noua categorie de cheltuieli deductibile, din 2017

2016-12-02

Un nou proiect normativ ce ar urma sa intre in vigoare incepand cu 2017 ar putea permite deducerea unei noi categorii de cheltuieli pentru persoanele fizice si juridice care achita impozitul pe profit. Inainte de a intra in vigoare, prezentul proiect normativ trebuie adoptat de Guvern si apoi publicat in Monitorul Oficial. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii suplimentare despre aceste reglementari si aplicabilitatea lor odata ce ele sunt aprobate. 

Inregistrarea din oficiu la ANAF

2016-10-28

Companiile din Romania sunt obligate sa depuna la termen declaratia de inregistrare fiscala ca platitoare de salarii. In caz contrar, un nou Ordin ANAF prevede inregistrarea acestor contribuabili din oficiu sau in momentul in care cererea de inregistrare este facuta de o alta autoritate care detine capacitatea de a semnala acest lucru. Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa depuneti aceste declaratii si sa gestionati inregistrarea la ANAF in calitate de platitor de salarii.

Noua lista a documentelor contabile care trebuie pastrate cinci ani

2016-10-19

Societatile inregistrate in Romania trebuie sa indeplineasca un set de norme financiar-contabile, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. Un astfel de set de obligativitati se refera la pastrarea mai multor documente ce atesta tranzactiile efectuate de companie. Incepand cu anul 2016 un numar de 25 de documente contabile trebuie pastrate pe o durata de cinci ani. Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta cu servicii de contabilitate, potrivite tipului de companie.

Ministerul de Finante: Propuneri de modificare a codurilor fiscale

2016-09-29
Ministerul Finantelor Publice a propus un set de modificari pentru actualele Coduri fiscale ce includ suspendarea depunerii obligatorii a mai multor declaratii informative. Schimbarea ar urma sa fie aplicata pana la sfarstiul anului 2019. In acelasi timp, Ministerul a propus si alte modificari, printre care reducerea plafonului capitalului social pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii cu privire la toate aceste modificari si modul in care vor fi aplicate.

1234>

.