tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Depunerea situatiilor financiare pentru anul 2017

Written by: Editor

Potrivit unui proiect de act normativ, companiile din Romania vor fi nevoite sa depuna situatiile financiare pentru anul 2017 pana la sfarsitul lunii mai 2018. Proiectul a fost publicat de curand de catre Ministerul Finantelor Publice si se afla in dezbatare publica. Echipa noastra de contabili din Bucuresti va poate oferi mai multe informatii cu privire la modificarile aduse termenelor de depunere pentru situatiile financiare.
 

Un nou proiect pentru depunerea situatiilor financiare

 
Un nou proiect de act normativ publicat de Ministerul Finantelor Publice ar urma sa modifice termenul limita pentru depunerea situatiilor financiare pentru anul 2017, ce trebuie depunse in anul 2018. Proiectul de ordin a fost publicat de curand si supus dezbaterii publice.
 
Potrivit proiectului, situatiile vor putea fi depuse nu mai tarziu de sfarsitul lunii mai, adica 30 mai 2018. Firmele care intarzie cu depunerea situatiilor o perioada foarte lunga de timp risca sa fie dizolvate.
 
Situatiile financiare ar urma sa fie semnate de persoanele abilitate dar si de catre administratorul firmei. Conform legii in vigoare, ele se intocmesc in limba romana, iar valorile sunt calculate in lei. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi servicii specializate in acest sens.
 

Alte prevederi legale

 
Conform legii aflate in vigoare in prezent, societatile comerciale din Romania sunt obligate sa intocmeasca situatii financiare anuale. Acestea sunt depuse la unitatea teritoriala a Ministerului Finantelor Publice de care apartine compania. Conform documentului inaintat de Minister, perioada de depunere ar urma sa aiba 150 de zile, de la incheierea anului financiar.
 
Companiile care nu respecta aceste prevederi risca amenzi de la 300 la 1.000 lei pentru intarzieri de pana la 15 zile, amezi cuprinse intre 1.000 si 3.000 de lei pentru intarzieri de pana la 30 de zile si o amenda de la 1.500 la 4.500 de lei pentru intarzieri mai mari de 30 de zile.  
 
Prevederile acestui proiect nu se afla deocamdata in vigoare. Ele vor incepe sa produca efecte dupa ce vor fi aprobate, legiferate si publicate in Monitorul Oficial.
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe informatii cu privire la modificarile ce au fost aduse Codului Fiscal pe durata anului 2017 si care intra in vigoare din ianuarie 2018. Ne puteti contacta pentru mai multe detalii si pentru servicii de contabilitate in Bucuresti si in tara.
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.