tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Firmele, nevoite sa aiba doua conturi pentru operatiunile split TVA

Written by: Editor

Firmele- nevoite-sa-aiba-doua-conturi-pentru-operatiunile-split-TVA.jpgFirmele vor fi nevoite sa aiba doua noi conturi pentru operatiunile de incasare si plata a TVA. Acestea vor fi necesare in urma introducerii sistemului de plata impartit (split TVA). Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa operati toate modificarile necesare pentru acest nou sistem de plata. 

 

Doua conturi pentru operatiunile TVA in Romania

 
In scopul implementarii TVA-ului defalcat, sau split TVA asa cum a fost el prezentat de catre autoritati, operatorii economici vor fi nevoiti sa deschida doua noi conturi bancare pentru evidentierea platilor. Aceasta masura a fost propusa de Ministerul Finantelor Publice printr-un proiect de act normativ. Acest regim propus ar urma sa se aplice tuturor firmelor fara scop patrimonial (fundatii sau asociatii).
 
Cele doua noi conturi ar trebui sa evidentieze operatiunile de incasare si de plata a TVA-ului, in lei si in valuta. Conturile se vor aplica si pentru operatorii economici care respecta standardele internationale de raportare. Cele doua noi conturi vor fi necesare si pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, precum organizatiile neguvernamentale.
 
Conturile vor avea scopul de a tine evidenta disponibiltatilor in lei si in valuta iar operatiunile ce se vor inregistra in aceste conturi vor tine strict de operatiunile privind TVA.
 
Echipa noastra de contabili va poate tine la curent cu aplicarea cerintelor pentru existenta a doua conturi bancare, care se vor aplica dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.
 

Sistemul split TVA 

 
Sistemul split TVA a intrat in vigoare de la 1 octombrie 2017 insa acest mecanism nu se va aplica tuturor firmelor din Romania in mod obligatoriu, pana in anul 2018.
 
Mai multe banci din Romania permit deschiderea conturilor de TVA in mod gratuit si ofera o serie de beneficii.
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot tine la curent cu regulile si procedurile oficiale privind sistemul split TVA, pe masura ce acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ne puteti contacta pentru mai multe detalii si asistenta contabila personalizata.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.