tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Noi reguli pentru ucenicia la locul de munca

Written by: Editor

Noi-reguli-pentru-ucenicia-la-locul-de-munca.jpgIn urma cu o saptamana, presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul care modifica legea existenta pentru ucenicia la locul de munca si legea pentru efectuarea stagiului in cazul absolventilor din ciclul superior de invatamant. Prezentele schimbari le ofera angajatorilor beneficii mai mari decat pana acum, in cazul in care incheie un contract de ucenicie sau stagiatura. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi informatii suplimentare si consiliere adecvata in cazul in care aveti obligatii fata de ucenici sau stagiari.

Beneficii pentru ucenici

 
Potrivit noii legi ce a fost trimisa spre promulgare in urma semnarii Decretului, firmele care angajeaza ucenici pot beneficia de o suma mai pare pentru incheierea unor contracte cu astfel de persoane. Plata urmeaza sa se realizeze din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor existente. Pentru a putea beneficia de aceasta suma lunara, angajatorul/beneficiarul este nevoit sa depuna o cerere.
 
Legea uceniciei prevede beneficii atat pentru angajat cat si pentru angajator. Odata cu intrarea in vigoare a modificarilor aduse legii, angajatorul va beneficia de o suma mai mare in cazul in care incheie un contract de ucenicie. In prezent, beneficiul alocat angajatorului este de 300 de lei, urmand ca acesta sa creasca pana la 500 de lei dupa ce legea promulgata va intra in vigoare.
 
Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi informatii detaliate despre modul in care puteti beneficia ca angajator de bonusul pentru stimularea ocuparii fortei de munca in Romania. De asemenea, contabilii nostri va pot oferi consiliere si in cazul in care ucenicia se realizeaza la o companie straina cu sediul in Romania.
 

Alte modificari aduse legii privind ucenicia in Romania 

 
Schimbari similare sunt incluse si in modificarile aduse legislatiei in vigoare in cazul contractelor de stagiu. In prezent, angajatorul beneficiaza de 750 de lei pentru fiecare stagiar pentru care a incheiat un contract de stagiatura, asa cum este prevazut in lege. Noua suma de care va beneficia angajatorul in urma intrarii in vigoare a Decretului va fi de 1350 lei/luna. Suma se va aloca la fel ca in prezent, pe intreaga durata a contractului de stagiu.
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe informatii despre incheierea acestor contracte, pentru a putea beneficia de sumele alocate angajatorilor.
 
Ne puteti contacta pentru mai multe detalii precum si pentru servicii de contabilitate in Bucuresti si in tara.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.