tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Obligativitatea de a angaja persoane cu handicap in Romania

Written by: Editor

Obligativitatea-de-a-angaja-persoane-cu-handicap-in-Romania.jpgLegea nr. 448/2006 reglementeaza protectia si promovarea persoanelor cu handicap in Romania si obliga companiile si institutiile publice cu cel putin 50 de angajati sa faciliteze angajarea acestor persoane, respectand o anumita proportie. O ordonanta de urgenta modifica o parte din reglementarile acestei legi, oferindu-le angajatorilor o alternativa la angajare. Contabilii nostri din Bucuresti va pot ajuta sa respectati normele pentru angajarea persoanelor cu handicap, in cazul in care societatea dumneavoastra se incadreaza intre cele care sunt supuse acestei obligativitati.

Modificarea Legii 448/2006

 
Ordonanta de urgenta 60/2017 modifica unele din prevederile Legii nr. 448/2006 care obliga institutiile publice si persoanele juridice sa angajeze persoane cu handicap astfel incat ele sa reprezinte un procent de 4% din numarul total de angajati.
 
Conform Ordonantei, Legea se modifica astfel: companiile si institutiile publice care nu angajeaza persoane cu handicap sunt nevoite sa achite lunar catre bugetul de stat o suma echivalenta cu salariul de baza brut, minim pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu sunt angajate persoane cu handicap.
 
Echipa noastra de contabili va poate oferi mai multe informatii despre aplicarea acestor prevederi, in functie de numarul de angajati si de tipul companiei dumneavoastra.
 

Alte prevederi ale Legii 448/2006

 
Prevederile priving obligativitatea de a angaja persoane cu handicap, sau de a face platile aferente in cazul in care nu exista astfel de angajari, au intrat in vigoare incepand cu luna septembrie.
 
Odata cu introducerea modificarilor s-a abrogat articolul 78 aliniatul 41 din Legea 448/2006, cel care facea referire la exceptiile pentru unitatile protejate ce activeaza in cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap.
 
Persoanele juridice au obligativitatea de a declara lunar sumele considerate varsaminte de la persoane juridice, pentru persoane cu handicap neincadrate, in formularul 100.
 
Ne puteti contacta pentru mai multe informatii despre obligativitatea completarii formularului 100 precum si pentru servicii de contabilitate in Bucuresti si in tara.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.