tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Proiect: O noua modalitate de corectare a erorilor din situatiile financiare

Written by: Editor

Proiect-O-noua-modalitate-de-corectare-a-erorilor-din-situatiile-financiare.jpgMinisterul Finantelor Publice a elaborat un ordin pentru modificarea procedurii de corectare a erorilor existente in situatiile fiananciare anuale si in cadrul raportarilor contabile anuale. Noile reglementari se aplica in cazul operatorilor economici si a persoanelor juridice fara scop patrimonial. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi detalii suplimentare precum si consiliere in cazul in care compania dumneavoastra necesita astfel de corecturi.

 

Corectarea erorilor existente

 
Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 450/2016 reglementeaza modul de corectare a erorilor si este completat de Ordinul nr. 543/2017 care prevede in mod explicit posibilitatea de corectare conform unor proceduri specifice. 
 
Companiile din Romania vor avea posibilitatea de a corecta erorile din anii precedenti, inclusiv cele care se gasesc in documentul unic de inregistrare si cele care sunt raportate prin intermediul formularului „Bilant/Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii”. Procedura de corectare se refera la acele depuneri de situatii financiare/anuale si raportari contabile care nu cuprind indicatori valorici.
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii suplimentare despre reglementarile cuprinse in cele doua Ordine.
 

Consideratii speciale

Ordinul vine in completarea procedurii de corectare a erorilor cuprinse in situatiile financiare anuale si raportarile contabile anuale. Nu este prevazut un termen limita pentru efectuarea corecturilor necesare. 
 
Situatiile fiscale anuale si raportarile contabile anuale se depun, conform legii, la unitatile teritoriale ce apartin de Ministerul Finantelor Publice. Aceste depuneri sunt efectuate in conformitate cu Legea Contabilitatii nr. 82/1991, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
Ne puteti contacta pentru mai multe detalii despre schimbarile prezentate dar si pentru o lista completa a serviciilor pe care le oferim in Bucuresti si in tara.

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.