tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Regulile privind insolventa persoanelor fizice

Written by: Editor

Regulile-privind-insolventa-persoanelor-fizice.jpgLegea falimentului personal, adoptata in 2015, a intrat in vigoare la data de 1 august 2017. Prevederile sunt incluse in Hotararea Guvernului nr. 419 pentru adoptarea metodologiei de aplicare a Legii nr. 151/2015 pentru insolventa persoanelor fizice, ce a fost publicata in Monitorul Oficial. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate ajuta in cazul in care va gasiti in aceasta situatie.

 

Insolventa persoanei fizice in Romania

 
Legea defineste insolventa debitorului de tip persoana fizica drept situatia specifica in care starea patrimoniului nu include suficiente fonduri monetare pentru plata datoriilor, de indata de acestea devin scadente. Legea stabileste ca insolventa sa se pronunte atunci cand debitorul nu a reusit sa plateasca datoria existenta in termen de 90 de zile de la data scadentei.
 
Prevederile se aplica acelor persoane fizice care se regasesc in stare de insolventa si pentru care nu exista probabilitatea de a depasi aceasta stare intr-o perioada de maximum 12 luni. Legea nu se aplica persoanelor fizice care administreaza o companie
 
Tot potrivit legii, cuantumul total al obligatiilor de achitat trebuie sa aiba valoarea cel putin egala cu 15 salarii minime pe economie. Legea nu se aplica acelor indivizi care au fost condamnati definitiv pentru infractiuni de evaziune fiscala, pentru cei care au fost concediati in ultimii doi ani din motive independente de angajator, precum si in alte cazuri.
 
Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi informatii suplimentare cu privire la pragul stabilit prin lege pentru valoarea datoriilor de achitat.
 

Procedura de insolventa in Romania

 
Procedura de insolventa in Romania poate fi atat administrativa cat si juridica. In primul caz se va stabili un plan de achitare a datoriilor catre creditor sau creditori. Procedura simplificata de insolventa se poate aplica numai in cazul in care valoarea totala a datoriilor nu este mai mare de 10 salarii minime pe economie. 
 
Pentru mai multe informatii despre procedura de insolventa si lichidarea bunurilor puteti apela la ajutorul contabililor nostri.
 
Va invitam sa ne contactati pentru mai multe informatii despre insolventa persoanelor fizice si juridice in Romania. 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.