tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Schimbari privind plata CAS si CASS incepand cu 2018

Written by: Editor

Contributiile-CAS-si-CASS-trec-in-sarcina-angajatului.jpgMinisterul de Finante a facut o serie de precizari importante cu privire la programul de guvernare 2017-2020 si la modul in care se va schimba obligativitatea retinerii si platii contributiilor sociale. Astfel, plata contributiilor de asigurari sociale (CAS si CASS) va trece in sarcina angajatului, insa angajatorul va ramane in continuare responsabil pentru stabilirea si retinerea lor. Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi asistenta necesara pentru a realiza aceste calcule pentru contributii si plata lor.

Noi modificari pentru plata CAS si CASS

 
Incepand cu 1 ianuarie 2018 plata contributiilor sociale obligatorii va trece de la angajator la angajat. Cu toate acestea, angajatorul va avea in continuare o serie de obligatii: el va fi nevoit sa stabileasca, sa retina si sa faca plata efectiva a contributiilor catre bugetele de asigurari sociale.
 
In prezent, sumele asociate contributiilor de tip CAS si CASS sunt achitate atat de angajator (in nume propriu), cat si de catre angajat, urmand ca ele sa treaca integral in sarcina angajatului. Prin aceasta schimbare se doreste permiterea cresterii punctajului in momentul stabilirii pensiei si, drept urmare, ii va oferi angajatului posibilitatea de a obline o pensie mai mare.
 
Aceste masuri privind contributiile obligatorii au fost incluse in programul de guvernare 2017-2020.
 

Schimbari la nivelul valorii contributiilor

 
O alta modificare adusa contributiilor sociale obligatorii se refera la nivelul acestora, astfel: ele vor scadea cu 4,25 puncte, de la 39,25% la 35%. Mai mult, incepand cu 1 ianuarie 2018 se va reduce si cota impozitului pe venit, de la prezenta valoare de 16%, la numai 10%.
 
Este important de retinut ca aceste masuri nu vor atrage dupa sine cresterea cheltuielilor salariale pentru angajator si nu vor afecta venitul net al angajatului (datorita faptului ca exista si scaderea cotei de impozit pe venit).  Unul din contabilii nostri din Bucuresti va poate oferi lamuriri suplimentare, in functie de numarul de angajati si de tipul de companie din Romania.
 
Ne puteti contacta pentru mai multe informatii precum si pentru servicii de contabilitate in Bucuresti si in tara.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.