tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Inregistrare in scopuri de TVA la nivel national

Inregistrare in scopuri de TVA la nivel national

Updated on Monday 18th April 2016

Rate this article

based on 1 reviews


Inregistrare-in-Scopuri-de-TVA-la-nivel-national

Odata cu modificarile aduse Codului fiscal, Guvernul a modificat si procedura de inregistrare in scopuri de TVA la nivel national. Astfel, incepand cu luna august 2015, au fost publicate in Monitorul Oficial Ordinul ANAF 1965/2015 si Ordinul ANAF 1966/2015 cu privire la modificarea modelului cererii de inregsitrare, respectiv a criteriilor avute in vedere la inregistrarea in scopuri  de TVA.

Noile documente pentru inregistrarea in scopuri de TVA

Noile reglementari au adus modificari documentelor ce trebuie depuse la inregistrarea in scopuri de TVA la nivel national dupa cum urmeaza:

  • - depunerea formularului 088 „ Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA”,
  • - depunerea formularului 098 „Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata”.

Formularul 088 va fi depus impreuna cu formularul 098 de catre companiile infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990 aflate in evidenta la Registrului Comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, confrom art. 153, alin. (1) lit. a) din Codul fiscal. Acelasi formular va fi depus alaturi de formularul 099 in caz de reinregistrare in scopuri de TVA. Formularul 088 trebuie depus si la cererea ANAF in cazul in care firma isi schimba sediul social, administratorii sau asociatii.

Pentru mai multe informatii legate de noile documente cerute la inregistrarea in scopuri de TVA la nivel national puteti lua legatura cu firma noastra de contabilitate din Bucuresti.

Documente necesare la inregistrarea in scopuri de TVA

Companiile care intrunesc toate criteriile de evaluare ale Agentiei Nationale de Administrare fiscala vor trebui sa depuna urmatoarele documente pentru a se inregistra in scopuri de TVA la nivel national:

  • - declaratia pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii persoanei impozabile de a desfasura activitati economice care implica operatiuni in sfera TVA- formularul 088,
  • - un certificat constatator emis de Registrul Comertului cu datele administatorilor si asociatilor firmei si a capitalui social varsat de fiecare asociat.

Dupa primirea si verificarea corectitudinii cererii si a documentelor, compartimentul de specialitate va verifica si incadrarea persoanei impozabile in situatiile de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA.

Daca aveti nevoie de ajutor la inregistrarea in scopuri de TVA ii puteti contacta pe  contabilii din Bucuresti.

 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.