Solicita oferta

Cere sa fii contactat

Evaluare gratuita

Sanctiuni pentru cei care nu si-au inlocuit casele de marcat | Blog

Written by: Editor

Casele de marcat cu jurnal electronic au devenit obligatorii de la 1 septembrie pentru toate firmele din Romania, insa nu toti operatorii economici au efectuat aceasta schimbare. Contabilii nostri din Bucuresti va prezinta principalele cerinte referitoare la aceasta modificare si sanctiunile pentru cei care nu si-au inlocuit casele de marcat.
 

Datele limita pentru inlocuire si termenele pentru sanctiuni, amanate

 
Termenul intial pana la care firmele mari din Romania erau nevoite sa efectueze schimbare caselor de marcat a fost 1 iunie a.c., iar companiile mici beneficiau de ceva mai mult timp, pana la 1 august. Cu toate acestea, termenul a fost extins pana la 1 septembrie pentru firmele mari/mijlocii si 1 noiembrie 2018 pentru cele mici. Cerinta formulata de autoritati este aceea ca firmele sa opereze schimbarea caselor de marcat cu jurnal tiparit cu unele noi, cu jurnal electronic.
 

Amenzi pentru nerespectarea inlocuirii caselor de marcat

 
Sanctiunile pentru nerespectarea acestor noi cerinte pentru companii cuprind amenzi cu o valoare intre 8.000 - 10.000 de lei si, mai mult decat atat, confiscarea sumelor ce nu pot fi justificate. Firmele din Romania mai risca si suspendarea activitatii pana la schimbarea caselor de marcat si pana la achitarea amenzii. Toate acestea reprezinta motive importante pentru a efectua schimbarea ceruta de autoritati.
 
Din pricina faptului ca termenul pana la care companiile puteau sa schimbe casele de marcat a fost prelungit, a fost decalata si data de la care intra in vigoare aceste sanctiuni. Astfel, companiile pot fi pasibile de amenzi si pot risca suspendarea incepand cu data de 1 noiembrie. Potrivit estimarilor emise de autoritati, aproximativ 800.000 de case de marcat vechi trebuie inlocuite cu unele cu jurnal electronic.
 
Firma noastra de contabilitate din Bucuresti va poate oferi informatii complete cu privire la sanctiunile existente. In plus, va stam la dispozitie cu servicii de contabilitate pentru firme mari, mici si mijlocii din Bucuresti si din tara. Ne puteti contacta pentru mai multe detalii.