tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Conditiile pentru telemunca angajatilor

Written by: Editor

Conditiile-pentru-telemunca-angajatilor.jpgSenatul a aprobat proiectul de lege privind posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa - teleworking - cu 93 de voturi „pentru”, 15 abtineri si un vot „impotriva”. Portivit legii, acest tip de lucru este considerat munca la distanta si va putea fi practicat in mod voluntar, regulat, folosind tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Pentru a intra in vigoare, proiectul privind telemunca trebuie sa fie adoptat de Camera Deputatilor. Contabilii nostri din Bucuresti va pot da detalii complete despre reglementarea acestui tip de munca, obligatiile pentru angajator dar si pentru angajatul care alege sa lucreze in acest mod.

Munca de la domiciliu a angajatului

 
Senatul a aprobat proiectul de lege prinvind munca de la domiciliu a angajatului, denumita si teleworking – telemunca. Acest tip de activitate se va baza pe acordul celor doua parti si va fi inclus in mod expres in contractul individual de munca. Angajatilor le va reveni obligatia de a-si organiza pe proprie raspundere programul de lucru.
 
Initiatorii proiectului telemuncii au evidentiat avantajele acestui tip de lucru, legate in primul rand de reducerea costurilor adminisrative pentru angajator si reducerea costurilor de deplasare pentu angajat. 
 
Codul Muncii ofera si in prezent unele reglementari pentru munca de acasa a angajatului, insa numai cu titlu general. Contabilii nostri va pot oferi mai multe amanunte cu privire la Codul Muncii si reglementarile in vigoare.
 

Evolutia proiectului de lege privind telemunca

 
Aceasta forma de organizare a muncii nu a intrat inca in vigoare. Pentru a intra in vigoare, proiectul de teleworking trebuie adoptat de Camera Deputatilor, urmand sa fie promulgat prin decret prezidential si in cele din urma publicat in Monitorul Oficial. 
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe informatii odata ce acest proiect de lege va trece prin etapele urmatoare.
 
Ne puteti contacta pentru mai multe informatii despre conditiile muncii in Romania, taxele si obligatiile ce le revin angajatilor si angajatorilor.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.