tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Majorarea plafonului TVA pentru intreprinderi mici

Written by: Editor

Majorarea-plafonului-TVA-pentru-intreprinderi-mici .jpgConform unei Directive Europene, Romania poate introduce un plafon special pentru scutirea de TVA pentru intreprinderi mici, in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2018 si 31 decembrie 2020. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi informatii suplimentare cu privire la aceasta scutire si va pot ajuta sa beneficiati de ea, in cazul in care compania dumneavoastra se incadreaza in aceasta categorie.

 

Scutirea de la plata TVA pentru unii contribuabili

 
Conform unei Decizii a Comisiei Europene cu privire la plafonul special de TVA pentru companiile mici, Romania va putea modifica valoarea plafonului pentru impunerea TVA, ceea ce inseamna ca unele companii cu o cifra anuala mica vor fi scutite de la plata taxei pe valoare adaugata.
 
Printr-o derogare de la articolul 287, pct. 18 din Directiva 2006/112/CE, care se va aplica de la 1 ianuarie 2018 si isi va incheia valabilitatea la 31 decembrie 2020, Romania este autorizata sa aplice o masura speciala pentru scutirea de la plata TVA a micilor contribuabili. Conform acestei directive, contribuabilii care au o cifra de afaceri anuala ce nu depaseste 88.500 euro (la cursul de schimb din ziua aderarii la prezenta directiva) vor putea fi scutiti de plata TVA.
 

Aplicarea Deciziei Europene

 
Decizia de punere in practica a derogarii de la articolul 287 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoare adaugata a fost luata la 10 octombrie 2017. Romania a cerut o autorizare de prelungire a derogarii de la articolul 287 printr-o scrisoare inregistrata de Comisia Europeana la data de 26 aprilie 2017. Tot atunci, Romania a solicitat ridicarea pragului de impozitare la 88.500 euro, de la 65.000 de euro.
 
Persoanele impozabile din Romania care se incadreaza pentru prezenta scutire de la plata TVA vor putea beneficia pe termen limitat de aceasta scutire. Alternativ, se poate opta pentru regimul normal de TVA.
 
Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi detalii complete despre modul in care se aplica taxa pe valoare adaugata in Romania si cum pot beneficia intreprinderile mici de aceasta modificare a plafonului de impozitare. 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.