tpg-group(at)romanian-accountants.com

  • [Ro]
  • [En]
  • [Fr]
  • [Es]

Recompense pentru firmele care angajeaza persoanele dupa perioada de internship

Written by: Editor

Senatul a adoptat un proiect de act normativ conform caruia firmele care angajeaza persoanele care au efectuat un internship vor primi o suma fixa de la stat. Contabilii nostri din Bucuresti va ofera detaliile despre conditiile in care companiile pot beneficia de acest bonus de la stat.

Internship-ul, recompensat de stat

 
Conform unui proiect de act normativ adoptat tacit de catre Senat, companiile din Romania care angajeaza pe perioada nedeterminata persoanele care au efectuat un internship in firma vor primi aproximativ 1.000 de euro (4.586 lei). Bonusul ar urma sa fie oferit pentru fiecare nou angajat care indeplineste conditiile (trebuie sa fi efectuat un internship in companie, conform conditiilor aplicabile). 
 
Companiile care obisnuiesc sa incheie colaborari de tip internship cu tinerii ar putea beneficia de acest bonus numai daca angajeaza indivizii pe o perioada nedeterminata dar pentru cel putin doi ani de la data finalizarii internship-ului. Mai mult, firmele ar avea o fereastra de timp de 60 de zile de la incheierea perioadei de internship in care sa poata sa incheie noul contract de munca.
 
Proiectul face parte din initiativa Guvernului de a incuraja asimilarea tinerilor pe piata muncii.
 

Conditii pentru primirea bonusului

 
Suma oferita pentru fiecare fost stagiar devenit angajat ar urma sa fie alocata din bugetul de stat, prin bugetul asigurarilor pentru somaj. 
 
Pentru a putea beneficia de bonus, firmele vor fi nevoite sa respecte atat conditiile descrise mai sus cat si sa depuna o cerere si documentele aferente la agentia teritoriala de munca de care apartin. Cererea va trebui depusa in cel mult sase luni dupa implinirea a 24 de luni de la data angajarii. 
 
Pentru a putea deveni lege, proiectul trebuie sa fie aprobat si de catre Camera Deputatilor. Contabilii nostri din Bucuresti va pot oferi mai multe detalii cu privire la data la care va intra in vigoare acest proiect, in cazul in care este aprobat.
 
Echipa noastra va sta la dispozitie cu mai multe informatii despre taxele si obligatiile suportate de catre angajator. Ne puteti contacta pentru servicii complete de contabilitate in Bucuresti si in tara.
 
 

Comments

There are no comments

Comments & Requests


Please note that client queries should NOT be posted here but sent through our Contact page.

.